• 0370 701 342
  • adevents.ro@gmail.com
  • Bd. Bucureștii Noi 136, București
Cultură

Iura Luncașu vorbește despre motivul pentru care a hotărât să abordeze tema depresiei în comedia „Odată pentru totdeauna”: „Nu îmi e teamă de nimic”

Filmul „Odată pentru totdeauna”, în regia lui Iura Luncașu, a debutat în cinematografele din toată țara în 25 februarie. Producția prezintă lupta cu depresia a lui Iura Luncașu, sub forma unei comedii cu elemente dramatice, cu Smiley și Ada Galeș în rolurile principale.

Filmul este compus din trei mini-povești care s-au întâmplat de-a lungul vieții regizorului: două lui și una fratelui său, după cum a povestit Iura Luncașu. Comedia situațiilor a apărut odată cu trecerea timpului, pentru că „atunci când trece o perioadă de la ziua în care s-au întâmplat anumite episoade, reușești să constați și hilarul situației, dispar foarte multe forme de dramatism”, a mai precizat Iura Luncașu.

Printre actorii care pot fi urmăriți în filmul „Odată pentru totdeauna” se mai numără Cosmin Natanticu, Augustin Viziru, Giulia Nahmany, Cătălin Cazacu, Celina Enea, cât și fiul regizorului, Mihnea Luncașu.

Iura Luncașu: „Mie nu îmi e teamă să vorbesc”

Regizorul Iura Luncașu a vorbit despre motivele pentru care a ales să abordeze tema depresiei ca subiect central al filmului.

„Când am realizat câte persoane sunt în situația mea, am considerat că e imperativ să începem să vorbim despre asta. Mie nu îmi e teamă să vorbesc. Nu îmi e teamă de nimic. Doar de atacurile de panică.”, a spus Iura Luncașu.

În ceea ce privește învățăturile cu care oamenii trebuie să rămână după ce vizionează „Odată pentru totdeauna”, acesta a precizat că cel mai important este să găsească în ei puterea de a depăși acele momente dificile.

„E foarte greu să trag o concluzie vizavi de învățăturile cu care vor pleca oamenii. Cea mai importantă este că vor rămâne cu un mesaj: dacă vrei, poți depăși aceste momente. Se poate. Omul e tentat să creadă că, odată ce a ajuns în situația asta, e definitivă, scenariile sunt sumbre. E o perioadă extrem de dificilă, însă dacă te încrezi în specialiști și faci demersurile necesare, poți începe o viață nouă, chiar mai bună decât cea pe care ai avut-o înainte.”, a spus acesta.

Cosmin Natanticu a vorbit despre învățătura transmisă de personajul său, Sebi

Cosmin Natanticu interpretează rolul lui Sebi, fratele lui Alex Zota, personajul principal din film, interpretat de Smiley.

„Sebi este fratele unui regizor celebru, pe care nu l-a mai văzut de multă vreme. Fratele său decide să se întoarcă în satul natal, în care Sebi rămăsese și e fericit că vor petrece o perioadă mai lungă împreună cu el. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, se lovesc de o serie de peripeții și de aici începe aventura.”, a povestit Cosmin Natanticu.

Cosmin Natanticu a intrat în rolul unei persoane care, deși nu se confruntă cu depresia, este în legătură directă cu ea, prin intermediul fratelui său, care suferă de această boală, de atacuri de panică și anxietate.

Totuși, când vine vorba de învățătura cu care oamenii rămân de la Sebi, aceasta nu are nicio legătură cu boala secolului, ci cu viața amoroasă.

„Sunt convins că sunt foarte mulți oameni care se vor regăsi în povestea acestui scenariu, mai ales că e bazat pe fapte reale. De la personajul Sebi ca învățătură ar fi: să nu te căsătorești cu un partener cu care nu ai prea multe în comun.”, a mai spus acesta.

Filmul „Odată pentru totdeauna” este produs de Next Spot, Luca’s Art Film și Roton, prin Arc Pictures, și distribuit în cinematografe de Vertical Entertainment.

„Odată pentru totdeauna” a avut parte de o primire călduroasă în cinematografe, fiind lansat prin intermediul unei avanpremiere care a avut loc la Cineplexx Băneasa, în 23 februarie, la care au participat zeci de vedete. Actori, influenceri, oameni de radio și de televiziune, personalități publice din diverse domenii, toți au fost prezenți la avanpremiera comediei dramatice regizate de Iura Luncașu și au reușit, păstrând măsurile de siguranță impuse la acea perioadă, să umple două săli de cinema.

Printre cei prezenți la eveniment se numără Pavel Bartoș, Codin Maticiuc, Raluka, Cosmin Seleși, Damian Drăghici, Mihai Morar, Natalia Mateuț, Cabron, Connect-R, Virgil Ianțu, Doinița Oancea, Liviu Vârciu, Alexandra Ungureanu, Alexia Eram, Mario Fresh, Andreea Antonescu și Nicole Cherry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *